Friday, May 20, 2005

Aksi Kucing

Aidid baru ada kucing baru. Nama dia Tiger Wood.

Image hosted by Photobucket.com

Kucing ni cute sangat. My husband's friend give it to us.Sukalah my children.

Tahun lepas, Tokin ada beri 2 ekor kucing yang comel2 tapi malangnyer kucing kucing tersebut telah melarikan diri dari rumah or suspected bibik yang buang ker. huhu.
Kucing-kucing tersebut walaupun telah di ajar, telah 'berak n kench di tempat yang tidak sepatutnya.Tokin baca ni mesti marah.hehe

Image hosted by Photobucket.com

So, sudah agak lama tiada kucing di rumah kami. Pernah satu masa dulu, ketika my produktiviti very high, each time i'm pregnant, pasti ada kucing yang datang dan beranak at our house.Kebetulan sajalah walaupun kebetulan itu adalah setiap kali I'm pregnant. :D

Image hosted by Photobucket.com

Talking about Tiger Wood (TG),alhamdulillah, beliau tahu pulak di mana tempat sepatutnya dia melepaskan hajat dan apabila malam beliau tidur di luar rumah. Pada mulanya anak-anak saya insist TG masuk dalam kandang apabila malam.Takut benar TG ilang.

Setelah terbukti beberapa kali TG pasti akan menunggu di luar apabila pagi menjelma, maka barulah mereka berani biarkan TG tidur di luar tetapi tidak dikandangkan.

Image hosted by Photobucket.com

I hope TG akan gembira bersama kami dan tidak lah saya sampai terpaksa meminta SM membawa kangaroo dari australia khas untuk saya. ;))

9 Comments:

Anonymous Rem said...

Aidid, jangan biar sangat anak main dengan kucing. Mana tau ada alahan. Have you got him properly checked for alergies? It takes years before the symptom appears - and we can never be more careful.

23 May, 2005 08:37  
Blogger aidid5 said...

Rem, thank you for ur concern. Anyway this cat was given by a 'doctor haiwan'
I've advised them also not to kendong the cat kemana saja.Sian kucing tu.
p.s Yana, my daughter dah kena cakar kat lengan.hmmm

24 May, 2005 09:45  
Blogger Leen Ash Burn said...

comelnya TG. Tiger Wood ke Tengku Ghani kak nama dia hehehehehe

24 May, 2005 14:09  
Blogger Orgkampung said...

KakAidid....comeiiiiinya tiger wood..hmmm tak dapat cium the real tigaer..cium hak ni pun jadik la ya kih kih kih...

KA...jeles tau tenguk buku2 yang menimbun kat posting dibawah ittewww..rasanya nak pi jadik member la jugak..sekarang still free ke hehee..maklumlah mende free nih sedap...pas tu kannnn..kalau ada buku2 yang telah dibaca yang tak perlu hantar tu you know where to distribute kannnnn :-)

24 May, 2005 16:38  
Blogger Elf said...

Lahaiii besnyerrr cecomelnya Tiger Bar iteww..

27 May, 2005 15:49  
Blogger aidids said...

orgy, bess buku2 citer ni. Akak dah baca love training. Memang besss.
Mao pinjam, blehhhh. :D

Tiger wood lah mana bleh tengku ghani.sapa gerangan tengku ghani itu yach.

27 May, 2005 16:19  
Blogger waiem said...

ni tera men golf tak ni? :P

27 May, 2005 19:13  
Anonymous wakdojer said...

sebijik macam kucing aku Chomel ....

20 July, 2005 10:41  
Anonymous yan said...

hye kak aidid... baru sampai sini... tadi singgah umah SM... tu yg terpesong ke sini..

saje nak bitau..
orang kata jangan amik gambo kucing.. nanti dia mati.. takpun ilang...

06 August, 2005 20:25  

Post a Comment

<< Home