Thursday, October 20, 2005

Azizi n The Top Kid

The game show starts on the 8th October 05.Rancangan ini telah dirakamkan terlebih awal dan minggu ini adalah rakaman episod akhir. Semasa rancangan ini dirakam, para ibu bapa tidak dibenarkan ikut serta. Kami cuma harus menghantar our children ke studio dan dari situ mereka akan dibawa ke lokasi yang dirahsiakan sekitar Lembah Kelang.

The first episod hanya tunjuk suasana semasa ujibakat dan pengenalan setiap seorang finalist.Seramai 200 lebih kanak-kanak telah menghadiri sessi ujibakat tersebut dan hanya 12 finalist dipilih.
Thanks to nenek Azizi yang beriya-iya menyuruh saya bawa my children ke situ.

Part Azizi dia tak tunjuk banyak plak.Tapikan ada part Azizi dia tunjuk juga mak dia kena interbiu. Aaarrgghh malunya.*blush* Lepas tu banyaklah dpat sms.

Image hosted by Photobucket.com
zz dan erica

Pagi tu cubalah pergi ke pasar pudu nak beli video player nak tape. Tanya punya tanya salesman cakap zaman ni mana ada orang pakai video player dah. huhu.Frust jugak.

Petang tu sebelum rancangan bermula,jari ni dok sms orang je suruh tengok. Ala2 manager gitu.Timimg dia tak kena sangat actually, dengan bulan puasa pastu sabtu petang plak tu. Orang sibuk nak pergi ke Param plak.

Image hosted by Photobucket.com
keratan akhbar Oriental Express

Minggu kedua, the game starts. Terdiri dari 12 peserta, 6 lelaki dan 6 perempuan,mereka diberi tugasan yang berbeza setiap minggu. Minggu ini mereka diberi peluang untuk buat apa saja.Group Azizi memilih untuk buat satu lakunan zaman cina dulukala. Siap dengan costume yang disediakan. Ketua yang dilantik akan memilih costume termasuk assessories untuk lakunan mereka. However,setiap costume and assessories yang diambil perlu digunakan kesemuanya.

Ok ok, sebenarnya, saya tidak dapat menyaksikan rancangan tersebut kerana mengadakan majlis berbuka puasa bersama Kefli.Rasa ralat juga. So, sumber cerita diatas adalah dari penceritaan Azizi.

Image hosted by Photobucket.comAzizi and his team


Team Azizi menang for this time. Takpe, the studio yang ambil shot game ini dah janji akan buatkan rakaman video untuk semua parents.Yeyyy.
Dah dapat nanti bolehlah saya ulas lebih lanjut.

Yang pasti,Azizi seronok sangat kerana itu yang saya nasihatkan dia; have fun, just do your best. Andainya terkeluar tak mengapa.Jadikan ia satu kenangan yang amat manis sekali in his life.

Image hosted by Photobucket.comAll 12 contestant bersama krew and pengacara 8TV

Ok. This week episod, 22/10/05 best sangat kerana menggunakan skil mereka dan involment with people. Rakaman di buat disebuah pasaraya di Damansara.

Tengok jangan tak tengok yach. Sabtu pukul 5.30 ptg di 8TV. Praaapp!!!


Thanks to lan yang telah mereka design yang cantek sekali. Azizi wants to give these photo as a souvenier to his new friends.

11 Comments:

Anonymous Anonymous said...

I ada tengok anak you last week punya show. Dipuji-puji lagi. Team dia menangkan? Hadiah yg dia dapat tu kena shareke ataupun everyone gets one. Macam AF pulak, 1st minggu takda penyingkiran, babak airmata agaknya bermula this weeklah.

20 October, 2005 10:58  
Blogger aidids said...

hai anynomous,nik ke ni?
Yup team azizi menang n dapat hadiah. tak semestinya every week dapat hadiah pun.
Dia dapat kamus elektronik.Bagus jugak. Each one of the team member get one.
Yup, ada ala-ala AF gak. Ada drama airmata.
Tunggu je lah nanti. :D

20 October, 2005 11:39  
Anonymous Cikanos said...

Kak!

Yezzar! Nasib baik sempat tgk time dapat sms ittew. Cute betul budak2 tu. Azizi mmg stand out sbb dia sorang je Melayu. Team satu lagi siap sektik2 keji lagik. Sabar je la. Ala2 Apprentice gituh.

Apa2 pun, Congratulations to Azizi!

Oh, sesama depa cakap Mandarin ke English?

Hehe!

24 October, 2005 13:00  
Anonymous Rem said...

Amboii... mak Azizi pula yang jadi glamour! :)

Apa-apa pun, tahniah.

25 October, 2005 21:40  
Blogger aidids said...

Cikanos, tima kasih kerana tgk. :D
Dia org communicate dlm bahsa mandarin.Mostly dia org fm chinese school tapi they are quite smart.
No prob for azizi since in his class pun skrg all chinese.Cuma zz a bit quiet kurang aggresive sgtlah. tapi takpe.I told him just enjoy jer.
The shooting was done much earlier so, nak kasik komen pun takleh for each episod.
Thanks Rem. :D

26 October, 2005 10:41  
Blogger shay said...

Kak,
Comey gila azizi...masa dia berlakon tu asik senyum2 jek..haha dia buat task apa2 pon senyum..hahahaha lesung pipit tu

28 October, 2005 13:44  
Anonymous azizi said...

hi, ni azizi.thanks sesiapa yang tengok rancangan tu.and thanks a lot.

07 November, 2005 16:36  
Anonymous azizi said...

hi, ni azizi.azizi nak ucapkan terima kasih kepada sesiapa yang tengok .the top kid.

07 November, 2005 16:38  
Anonymous azizi said...

hai everyone.terima kasih kepada sesiapa yang tengok show tu k.byee!!

07 November, 2005 16:41  
Anonymous Anonymous said...

Best regards from NY! » »

05 February, 2007 17:51  
Anonymous Anonymous said...

Looking for information and found it at this great site... » » »

03 March, 2007 16:47  

Post a Comment

<< Home