Thursday, December 22, 2005

Antara Chicken Little, Harry Porter, Narnia, Rock, King Kong and Amazing Race

Woo banyak nya cerita di panggung wayang musim sekolah ini.

Chicken Little

Cerita ini saya bawa anak-anak pergi menonton di Times Square bersama anak-anak sedara. All in rasanya 14 orang.Dalam panggung tu pun kebanyakannya kanak-kanak bersama parents mereka.

Quite short and simple story. But I like the moral of the story di mana si chicken little yang kehilangan ibunya berusaha bersungguh-sungguh hendak memenangi hati bapanya. Bapanya pula merasakan kehilangan isterinya dan merasakan tak mampu hendak membesarkan anaknya seorang diri.Hmmm.Sedangkan ayampun pandai sayangkan isteri dan anak nya yer.

Next, Harry Porter.

Anis dan Azizi berulang-ulang kalilah mengingatkan mak bapaknya untuk menonton cerita ini di panggung wayang. Apatah lagi kazen mereka Najjah sudah menceritakan hasil dari buku dan mereka tak sabar nak membandingkan antara buku dan adaptasi di layar.

Kami berduyun-duyun sekali lagi sekeluarga, kali ini hanya keluarga sendiri sahaja pergi ke Galaxy Ampang untuk menonton. Inilah kali pertama menjejakkan kaki ke sini. Ada 10 cinema dan quite small tapi baru so oklah.

Malangnya, I find it quite boring! dan tertidur beberapa kali. Marah Anis n Azizi bila uminya kata cerita itu boring.Well, am I getting that old???

Narnia.

Kali ini pergi bersama-sama anak sedara yang semuanya hero-hero.Malangnya, they all (my anak sedara) feel reckless and keep on asking bila nak balik. Hmmm, sampai Aidid pun tak boleh concentrate.Cerita ini agak panjang dan my anak sedara memang tak biasa menonton wayang.

Surprisingly I like Narnia with the white witch, aslan the lion and the wardrobe.
A recommended movie. I like it.Can't wait for the sequel.

ROCK
Well, tonite I'm going to watch ROCK with my friends, 13 of us at KLCC. I've been planning to watch it since last week. So, guys see you there.

King Kong

Ok ok. Tak terpikir pun nak tengok King Kong ni pada mulanya. However, pagi tadi singgahlah di bilik my college eh betul ke eja and he ask me to watch King Kong. At first I feel like tak tengok pun takpe pasal cam dah biasa tengok citer-citer monster ni.
Leong cakap kalau I tak tengok, I rugi pasal filem ni arahan Peter Jackson. Alah, yang buat citer Lord of the Ring tu.So, I'm going to book 7 tickets for King Kong for Saturday Show watching with my children.

Amazing Race

Eh Amazing Race I tulis next entry lah. So sad Bransen family kalah.


UPDATED

Rock memang rocklah. Kelakarr. Mamat Khalid mmg prihatin. Mula-mula tak prasan sapa plak si hasnul ni. Rupa-rupanya mamat yg berlakun dlm citer Gangster. lain muka dia. Not bad.I like. Hasnul n Que Haidar is pelapis yang bakal menggantikan Rosham Nor dan Yusry KRU. Yelah taklah nanti pelakun remaja tapi yang lakunkan is Rosyam Nor!

Buat Org kg, jangan risau, saya tak berminat pada black. haha. Kelakarlah bila tgk muka dia. Apatah lagi bila dgr suara dia.Sakit peyut yeww.

p.s terbayang plak rockers letak kertas ke dlm *tuttt*. hahahaha

eh tambah lagi satu, kat dinding bilik zack ada poster kumpulan white snack. hahahaha tingat kat ijip. Tu yg antara yg kita org buat post mortem lepas tgk rock mlm tadik sampai tak sedar dah pagi.

HOHOHO mery christmas. Buat poi, thn ni pun ada pokok krismas besar kat KLCC.Eh tapi bebola dia bukan warna pepel rasanya.

9 Comments:

Blogger Orgkampung said...

Kak Aidid....tekiu ler sebab ajak kita sekali sebab rock tu sungguh rockkkkk hehehehe nak nak lak si black tu ekekekeke.....jangan gelak arrrrr my taste ekekekeke..sampai sekarang tingat baju putih koyak-koyak yang dia pakai sehingga terlihat *tut* huhuhuhuhu...gelak giler

23 December, 2005 09:26  
Blogger aidids said...

hahahaha org kg.

Don't wori, black not my taste.Kang jenuh I nak paham apa dia ckp.
ekekekeke .... apa dia ckp???

Tapi dia mmg ada gaya rock.Even yg the rest,zack (cun nya dia) amy, mamat yg ada misi tu, sapa ek nama dia dan si malaikal maut. Over sungguh dia org tu.

Tapi mmg the story mengembalikan nostalgia. Teringat si Awie! nampak gaya kena tgk gak lah baik punya cilok lepas ni.

Eh tapi ada gak org ngantuk tgk citer tu yer. Akak ngan org kg dok terkekek2 gelak esp bila nampak muka black tu.huhu

p.s Lyn asik tanya akak napa plak panggil awak org kg!

23 December, 2005 09:35  
Blogger aidids said...

btw, majulah rock untuk negara! :D

23 December, 2005 09:36  
Blogger waiem said...

rockkk stediiiiii

waa u ols nmpk je *tuttttt* hahaha

king kong nak tgk dvd la...leh golekĀ² kat umah...

orgy...confirm gubra febuari...

23 December, 2005 10:02  
Blogger waiem said...

eh lupa tengkiu belikan teket dan gorgenise tgk wyg....ai lap uuu muahhhsss

23 December, 2005 10:06  
Blogger aidids said...

sama-sama wai em. I lap u to.*wink*

Haha, tingat ckp kat ym tammo gorganise lagi tgk wayang ni. ingat nak majuk tapi tak jadi.hahahaha

Jom tgk baik punya cilok plak. ;)

23 December, 2005 10:16  
Blogger Orgkampung said...

ekekekeke...baik punya cilok la plak next ye..errrr...kita kasik can la kat akak ngan awie tu hehehehe...cakap je kat lyn...sebab akak suka panggil orgkg dah huhuhuhu

waiem...settttt...februari konsperm :-)

23 December, 2005 10:54  
Anonymous lo0ploki said...

hey, just blog hopping bout.
wow, moviethon nampak. i wish i can wacth that much of movies... sigh*

28 December, 2005 04:16  
Blogger sempoii said...

tq kak for gogonise the tgk wayang. wayang sapa kalu bukan wayang kita kak..

kismes tree KLCC this year look ok compare to yg pepel2 tu..

30 December, 2005 15:39  

Post a Comment

<< Home