Monday, December 12, 2005

Filem 'Rock'

Terkasima kejap bila dapat tahu mamat khalid buat filem baru 'Rock'. Alah, mamat khalid yang buat citer PGL tu jugak dan beberapa filem dan drama yang lain.

Teruja bila SM buat ulasan setelah menonton dan wai em yang setia memberi sokongan pada filem melayu buatan orang malaysia begitu juga filem korea.:D

So, apa kata kita ramai-ramai pergi menonton filem ini demi menyokong industri filem kita.

Bukan apa, leh lah remeniscin (betul ke eja ek) tentang hebatnya lagu-lagu rock zaman 80an seperti Search,Wings (Awie awww), Lefthanded (tiada lagi kidungmu yang Felix nyanyi takde feel tu,huhu. (no offense peminat Felix yach,err kalau Kefli nyanyi lagi feel kot. muahahahahaah)), Sweet Charity, May, Bumiputra Rockers (teringat kawan di ITM,Nadzifah yg menat giler ngan vokalis BPR),Rusty Blade,Black Rose dan yang sewaktu dengan nya.

Betul kata Lan,lagu2 sekarang banyak meleweh sgtlah mcm lagu felix tu.hahahahahaha. Lagu Kefli jiwang gak tapi akak bleh plak terima.

Lagu-lagu dulu yang jiwang tapi tak lembik contohnya Rozana, Sejati, Tiada lagi Kidungmu, Fantasia Bulan Madu, Sendiri, Dari Sinar Mata, Cinta Abadi, Taman Rashida Utama, Kau Pergi jua... Pergghh powerr.Huhu, nyelit lagu Adam Ahmad plak tu.Yelah antara lagu2 yang powerlah.hahaha

Pendek kata Lagu2 dari album Wings dan Search especially, mostly power2. Tu yang jatuh hati kejap kat si Awie tu.:"> huhu. haha

Korang suka lagu yang mana?

Okey okey, so, jom arr kita pi ramai-ramai nonton Rock err minggu depan ada lagi tak? Wai em cakap citer melayu tak lama kat panggung. Wajib tayang finaz tu dua minggu je ke ek?Sian citer melayu ek.


Cadangan: Pe kata kita pi minggu ni Sabtu siang or Ahad malam or minggu depan Selasa malam
********

Erica

Image hosted by Photobucket.com

Ni, Erica. Azizi cakap ni adik dia bukan girlfriend dia.

Vad suruh buat entry ni so,here it goes. Azizi sama group dgn Erica dlm rancangan The Top Kid,reality show kanak-kanak yang pertama di Malaysia di tayangkan di 8tv setiap hari Sabtu pukul 5.30p.m

Malangnya Azizi tidak lama bertahan dan telahpun di voted out. Tinggallah Erica yang masih menyambungkan perjuangan.

Image hosted by Photobucket.com
Azizi n Erica

Walaupun cuma Azizi seorang sahaja peserta Melayu tunggal tapi dia sangat rapat dengan yang lain.Dah macam adik beradik,menurut Azizi lah.

Image hosted by Photobucket.com
Masuk suratkhabarpun gambar berdua

Frankly speaking, I don't mind pun dapat menantu cina tapi kena convertlah yer dan mesti pandai ambil hati mak mertua. :D

Image hosted by Photobucket.com

24 Comments:

Blogger waiem said...

*kutipĀ² sawang yg tertingal*

Kipli nyanyi lagu ba ba black sheep pon akak musti kata sedapnye laa...hahaha praappp

cepat ler gogernise...ooo lannnnnn

12 December, 2005 22:33  
Blogger aidids said...

kompim sedapsnyer wai em. ;))

seru lann gak, oooo lannnnnn

13 December, 2005 09:35  
Blogger syamsul said...

hahahaha.. akak tertinggal Leon kak, rock Leon tu kak.. nyanyi2 pakai suo ketat dalam semak.. mau balik bertungau tu.. Leon je bley buat *jeling kat peminat Leon patblas kali*

Alaaa Erica tu takde gambar lepas rambut ka.. akak patut raya haji ni kasi dia baju kurung satu & suh dia buat rambut siput.. wahh ayu gitew

13 December, 2005 09:52  
Blogger aidids said...

leon tu jaman poi,vad. ahkak kecik lagi masa tu.* jeling2 kat poi*
jom poi jomm kita pi tgk Rock. Untung2 ada lagu leon ek.hehe

13 December, 2005 09:58  
Blogger shay said...

asal ada minah baju pinkeyyy jek terus laaa vad mengomen...

*masih penat balik sabah*

ya ya saya sokong incik waiem la...kalau kepli tak nyanyi pon akak sure ckp "sedapnyeee"..hahaha jgn marah ye kak..kang saya jual kat sri rampai..tapi kepli confirm kiutttttt giler...hehehehehehehe saya suka dia nyanyi ratuku..

citer rock nie cam best...alaaaa terujanya nak tgk...

13 December, 2005 12:05  
Blogger sempoii said...

Tak berapa teruja sebab takde lagu leon :(
Tapi still nak pi sebab nak ngk Que Haidir..cam kiut jek.."rockk uuuuu" (sambil muncungkan mulut). Kalau tidak bertembung ngan annual dinner dan coti2 mesia saya insyaallah saya pi..

13 December, 2005 12:36  
Blogger sempoii said...

shay..mana mutiara aku separuh kontena?

13 December, 2005 12:36  
Blogger rosnisa said...

hehehehe....kiut nyer erica...memang cun giler...bleh buat menantu..yahooo..sayer cuti2 meleysia..gak..next year jumper lagi..bulan 6..

kak..sayer pon nak gi tengok ujung minggu ni and after that tengok citer narnia lak....yehaaaa...yahoooo..

13 December, 2005 15:46  
Blogger Orgkampung said...

KA....bila nak gi nya...saya onnnnnn je hehehehe...tu pun kalu ada org jemput la...kalu tak...errrrr sendiri mau ingat huhuhuhu...best gak layan rock nih...ohhhhh aku tingat ittew mentari merah diufuk timur...

errrr KA...awainya citer pasal menantu hehehe..tapikan...erica tu cute la plak..pandai azizi ye ekekekeke

13 December, 2005 15:50  
Blogger Mika said...

sabtu ke, selasa ke.. jommmm!!!

13 December, 2005 15:51  
Blogger aidids said...

eh kalau senin malam camner.SM ckp wik end ni dia sibuk ngan nikki kat kotak kaca.

Org kg, dah jemput tu maknanyer dlm list ler.

jom arr jom arr. Poi, jom arr,shay jom arr, lan jom arr, ijip,ijin,wai em,tokin,elya,vad, nart,frodo,spiral,yong,sm,bad dan ahli kebun2 semua.Err ada nama yg tertinggal ke ek??

Ros, awak tgk kat sana kita tgk kat sini ek.:D

13 December, 2005 17:14  
Blogger Orgkampung said...

KA....isnin malam ok, selasa malam pun ok..pe pe hal bagitau la kalu jadik ok :-)

13 December, 2005 17:29  
Blogger aidids said...

Huhu, pe kata kita pi jumaat malam je nx wik.23/12/05 ;)hahahaha

jom iffaaaaa

13 December, 2005 17:42  
Blogger Elf said...

wah..next week ngak bisalaaa...minggu ni ajela..senang sketss..sementara bujang seminggu nih..hehehe

14 December, 2005 08:58  
Blogger Leen Ash Burn said...

mwahahaha aku siap tanya colleague aku, bertungau tu apa. Saya ON kan (eh, bukan saya bukan Lan *gelak getik*) Tapi saya amat berminat nak tengok Rock. Cuma minggu ni saya tak free. Minggu depan ok lah.

ps: Tak yah pakai cam rockers 80an kan? Kalau kena saya kena pinjam jeans akak lak, otometik jadik ketat heheheheh

14 December, 2005 15:50  
Anonymous ted said...

AR-OW-SI-KEY ROK: on tu on.. tapi bilanye???
--
wah KA bubuh gbr bakal menantu nampak..

15 December, 2005 13:34  
Anonymous ted said...

bertungau tu APA?
(hahaha kusilakan VAD menjawabnye)

15 December, 2005 13:35  
Blogger sempoii said...

vad dah bersalin! vad dah bersalin..opsss..bini vad dah bersalin. anak lelaki..

bestnya..KA bila nak tambah baby lagik? jom! hahhaha

15 December, 2005 19:06  
Blogger aidids said...

aah ek,bertungau tu apa ek?
Wah Vad bersalin dpt anak lelaki ek.
Ni kena buat kenduri besar tujuh hari tujuh malam ni. :D

Poi,sila-silakan dulu.:D. Takpe, akak tunggu dpt 'anak sedara' je lah nanti.

Ted,keen,elya, err minggu depanlah pi tgk.

erkk nak pinjam suar ketat akak ker keen?hahaha patutnya kena buat camtu ek, sape pi tgk citer rock kena pakai baju rock!

16 December, 2005 09:32  
Anonymous ted said...

kalau nka betul zaman 'rock', kena pakai macam wilma flintstone lah hehehe
okeys gogernise la hari apa, mari kita jadi meng-rock-kan diri!

16 December, 2005 16:30  
Anonymous Anonymous said...

Ni azizi.umi niiiii!!!!! abg vad pun samer jer!!!

17 December, 2005 22:05  
Blogger waiem said...

wah azizi bg komen...

bilanyee nih nak mengrock? baik nye cilok dah nak sampai dah...

19 December, 2005 10:42  
Blogger aidids said...

thks pada semua yang dapat menghadirkan diri ke sesi Rock tempuh hari. Rock memang Rock! Tak rugi tonton kat p wayang. Praaapp

03 January, 2006 09:49  
Anonymous Anonymous said...

Looking for information and found it at this great site... »

07 February, 2007 07:00  

Post a Comment

<< Home