Thursday, December 29, 2005

Soalan Akhir Tahun Murid2 Darjah 1 Sekolah Taman bukit Teratai ,Ampang

Satu hari yang tenang,Lamba telah menegur akak di tingkap.

lambadaera: haha

lambadaera: askum kak

lambadaera: lamba pening nie

lambadaera: cam ner

lambadaera: mesti orang acc pakar bab nie

aidid5: waalaikumsalam

lambadaera: tolong ler selesaikan misteri RM 1 tue

aidid5: sat

aidid5: akak pun tgh penin ni

lambadaera: haha

lambadaera: so cam ner nie

So, ni lah yang sebenarnya telah memeningkan kepala kami berdua.....


ni ade 3 orang budak..nama diorang ali, abu n amad

amad nak beli kasut..

harga kasut tu RM97..

die takde duit..

so die pinjam ngan abu n ali sorang RM50..

skang die ade RM100..

die pun beli kasut tu..

pastu bakinye ade lagi RM3 kan?

dengan baki tu die bayar balik kat abu n ali sorang RM1..

RM50 yang die hutang ngan abu n ali tadi dah tinggal RM49 sorang kan?

49+49=98 kan?

kat amad ade lagi RM1..

98+1=99 kan?



persoalannye...mane peginye lagi RM1 untuk cukupkan balik RM100 tadi?




Posted by faith on 12/20/2005 11:40:02 AM

****

Soalan ini akak dapat dari Mawifcyang dipostkan oleh faith.

So sesiapa di luar sana tolonglah selesaikan masalah negara ni. Mana perginya duit seringgit tu ek.Gila ini.

Updated

Oh ya saya sudah dapat itu jawapannya. Bukan, saya tak ambil duit singgit tu! hahahaha

Tq Lamba for sharing.

7 Comments:

Blogger Orgkampung said...

resolution tahun baru saya ialah taknak pening2 kepala...hehehehe..so taknak involve ini cerita..bley? ekekekeke..dah tau tu share je la kak...

29 December, 2005 15:14  
Blogger aidids said...

hahahaha orgy.
ok takyah penin2 kepala ek tapi tercabar gaklah akak psl takleh jwb mula2 tu. hehe

29 December, 2005 15:18  
Anonymous Mr Lambadaera said...

Haahahahah... Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga....

Harapkan pagar.. pagar tak boleh harap.. PRAAAPPP !!!! heheheh

So kak aidid jangan marah hehehe memamg lamba pun pening mulanya.. tapi still tak faham cammana kita tertipu dengan ayat hahaha tipah tertipu hahah

30 December, 2005 05:58  
Blogger waiem said...

hahaha amad tak guna la...pijam RM50 bayo singgit....len kali jangan kasik dia pinjam hahaha

belen RM3 bagi depa bertiga la kan...hehe

30 December, 2005 17:06  
Blogger aidids said...

hahaha. Memanglah amad tu. Belen tah bila dia nak bayo plak ek. Len kali buatlah azam jangan berutang.tak mampu jangan beli tunggu ada duit dulu baru beli.
Ni kan dah peningkan kpala org memikirkan mana pi duit singgit tu. :(

02 January, 2006 18:18  
Blogger Ted said...

heheheh kak aidid, kalau masuk soklan ni dalam peksa ACCA mau penin akauntan2 LOL

02 January, 2006 23:30  
Anonymous Anonymous said...

Excellent, love it! » »

23 February, 2007 07:28  

Post a Comment

<< Home