Sunday, January 15, 2006

Happy Birthday To Me

Image hosted by Photobucket.com
Lukisan Aidid

To me, masuk je tahun baru maka bertambah lah lagi usia saya.

Image hosted by Photobucket.com
Blue Berry Cheese Cake. Yummiee

Seperti biasa, my children will start talking and repeating asking me when is my bday altho their father has told them.Especially Didid and Yana.

On Friday night, after I came home from work, didid came to me and say,
"kita orang tengah buat bday kad untuk umi"

Image hosted by Photobucket.com

Pastu, Yana di sebelah pun marah lah kenapa pecah rahsia.Hehe. Budak-budak.

Sekejap lagi Didid datang lagi and say, 'Umi kita orang nak berlakun nanti, bday umi.
Didid jadi Didid lah. " haha again.

So, on the day, balik dari mengaji, siaplah my bday cake. Sedapnya.As usual potong kek and ambil gambar. Than they show me the bday cards they have made. So lovely.

Then I ask them, cepatlah berlakun. Kata nak berlakun. Pastu Yani cakap tak jadilah umi.Takde idea.

Finally, they perform a dance and performance Yani lah ketua nya. Didid and Yana join. Oh well, I just love it.

Image hosted by Photobucket.com
Yani Aidid n Yana

After that I bring them to mamak restaurant for breakfast. Didid suka sangat 'roti tisu'. Selalu jugak kita orang breakfast kat situ. Rest Insaf rasanya.

In the afternoon, sempat jugak pergi karaoke di star ktv bangsar with a few of my friends.Thanks guy for coming.

Macam-macam lagu jugak kita orang nyanyi. Quite cheap on Saturday, buffet lunch and karaoke from 12 to 4 only around RM15 per person.

Tapi mostly pilih lagu melayu lah.Spiral comment yang kita orang, the foxy ladies asyik pilih lagu penyanyi lelaki saja.Haha. Baru notice, ye tak ye gak.

Poi punya komen, kalau nyanyi lagu perempuan, boleh compare suara tak sama dgn penyanyi asal. haha.

Saya sampai agak terlewat so terlepaslah dengar Poi nyanyi lagu Leon.She finally choose lagu Masih ada Rindu dari eh lupa lah plak nama group ni. (Update - Poi ckp dari kump Unwanted)

The best part, Poi terpaku coz muka penyanyi dia macam sejibik muka pelakun Rock yang selalu ckp 'Kita ada misi' So, terpaksa stop. Second time Poi nak nyanyi gak lagi skali last round tapi tamo tengok muka mamat tu. Masa tu lagi setengah jam nak habis time, tapi kita orang dok carik2 lagi lagu nak nyanyi.Kemaruknya. haha

Ada satu ketika, err Poi jugak, nyanyi lagu Rahmat dari Ekamatra, tiba-tiba
terus terpadam. Keluar error message. Puaslah staff ktv cuba betulkan. Last2 kena tukar bilik. So, komen kita org pada Poi, ni mesti dia org terpaku dengar Poi nyanyi tadi.Bagi akak, poi cuma boleh nyanyi lagu Leon je kot.*wink*

It was fun.Spiral as usual is 'the singer' Org kg yang first time join terpegun dan terpaku mendengar suara nya.

Bakat terpendam, Lan sempat nyanyikan lagu ratuku dan nur nilam sari.Sekali dia tarik suara, WOOOA! sumer (yang pompuan lah) tepuk tangan. hehe

Antara lagu yang sempat kita org nyanyi,

Dari sinar Mata - BPR
Seroja - Jamal
Aduh Saleha - MAWI
Cinta Seorang Teman - BOb
Cinta Kristal - Rahim Maarof
Ratuku - Awie
Dua Insan - M Nasir & Yunizar
Nur nilam sari - Awie
Mentera Semerah padi- M Nasir
Kau Ilhamku - Man Bai
Ayah dan Ibu - Sudirman
Gurindam Jiwa - Abdullah Chik
A shoulder to cry on - Tommy page

So, based on selection of songs, memang most of the song is the '80s dan satu je lagu lama, Gurindam jiwa.
( tuai padi antara masak,esok jgn layu-layuan, intai kami antara nampak, esok jgn rindu-rinduannnn.)

Dan yang pasti lagu Aduh Saleha memang sukar dan hanya boleh dinyanyikan oleh world saja.haha

Habis karaoke terus balik rumah. Malamnya tengok citer Rahul dan Anjali dengan Anis. Sampai terlelap2. Mana tak nya panjang bebenor tapi cerita tu sedap walaupun dah berapa kali tengok.

Image hosted by Photobucket.com
Oops Didid lupa nama abg Zizi..

Thanks to semua yang wish me yesterday and to my dear husband, I love you too.

Image hosted by Photobucket.com
Wo ai ni too.

8 Comments:

Blogger sempoii said...

Hahahahahaha!

cesswegess,,kena skalik. Saya mmg eklak dr nyanyi lagu cam siti ker..misha ker, nanti orang compare, tak sama laaangsung ngan penyanyi asal hehehhehe..

jgn "terkilan" kak, lagu Leon mula2 saya nyanyi tu sumbang mahram errkk sumbang huhuhu, alasan sumbang sebab baru sampai heheh..

sebenornya semua lagu saya nyanyi mmg sumbang...hohoho!

16 January, 2006 08:17  
Blogger sempoii said...

ehh Lupa laa..

Hepi besday kak! moga panjang umur murah rejeki leh afkaro lagik..hehehh

16 January, 2006 10:18  
Blogger aidids said...

tq poi. Muga dimurahkan rejeki jua.Bukan saja karo, kitampun boleh. hehe

16 January, 2006 16:47  
Blogger waiem said...

smoga sakses sokmo dalam apa jua bidang yg diceburi termasuk bidang fc...ekekekeke

satu lagi lagu 'anak' nyanyian jj...konplit hepi famili...tanpa ayah dan ibu tiada anak hehehehe

17 January, 2006 09:09  
Blogger Orgkampung said...

hahahaha..mau tak teruja dengar spiral nyanyik...pukul abis seme yang dok sumbang mambang tu hehehehe termasuk la aku kui kui..errrr sempoii...jangan give up arrrr nyanyik itu lagu ekekekeke

17 January, 2006 16:02  
Blogger aidids said...

hehe. ye lah wai em, lagu anak ada, lagu ayah dan ibu pun ada.gurindam jiwa ader.

orgy,spiral tu pak kal lah duk jauh, kalau tidak sure dah masuk af nyer.hihihi

kena dgr dia nyanyi lagu senja nan merah. sure orgy trpaku terduduk dgr.

tak caya tanya wai em ke poi ke dan yg sewaktu dgn nya.

17 January, 2006 16:38  
Blogger shay said...

Happy Besday Kak...
Semoga dpt baby lagi satu...sorry lambat sket wish...semoga dpt menantu cun cam erica..hahaha

18 January, 2006 13:09  
Anonymous Anonymous said...

ujung bulan nie kiter gi karoake ok? blated besday celebration la...

kiter ajak 'ahem2'... nanti u leh duet ngan dia lak....hee hee...best giler*wink*...

u 2 me r everything...lallalalaa..

XX leo XX

22 January, 2006 20:06  

Post a Comment

<< Home